Σελίδες

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η Γιορτή .τών Αγίων Αναργύρων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πανηγυρικά, με μεγάλη προσέλευση κόσμου και από την ευρύτερη περιοχή, τελέστηκε ο εσπερινός την παραμονή [30.06] της γιορτής των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο εξωκλήσι της ενορίας του Αγίου Δημητρίου της Αμφίκλειας, (5 χλμ από Αμφίκλεια).
Το συγκεκριμένο εξωκλήσι, του οποίου η θρησκευτική ακτινοβολία είναι πραγματικά υπερτοπική, ανανεώθηκε πρόσφατα εκ βάθρων από τις ζημιές των τελευταίων σεισμών με πολύ εθελοντική εργασία και αρκετές εισφορές. Φέτος είναι η πρώτη γιορτή μετά την αποκατάσταση και η ικανοποίηση όλων, ιδιαίτερα δε όσων έβαλαν ¨πλάτη¨ στο αναστηλωτικό έργο, ήταν φανερή.
Χρόνια Πολλά και καλό μήνα.
Το κοντινό στους Αγίους Αναργύρους (300m) ειδυλλιακό, μέσα στις βελανιδιές, εκκλησάκι της Αγίας Ζώνης [ενορίας Αγίου Βλασίου,] περιμένει την σειρά του (02/07 Κατάθεση Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου) να λειτουργηθεί, όπως παραδοσιακά συμβαίνει τις πάμπολλες 10ετίες από την κτίση του, το 1879.  

Δ. Ι. Καλπύρης















Από τό πρωϊ τού Σαββάτου άρχισαν οι προετοιμασίες γιά τήν γιορτή. Από τίς 6 τό πρωϊ η ομάδα τών γυναικών άρχισε τήν καθαριότητα.









Άνήμερα τής γιορτής.... 


Ο

Ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Σκουρολιάκος έβαλε τά δυνατά του νά ευπρεπίσει τόν χωματόδρομο μέχρι τήν εκκλησία.








Ο Πλούτης Στιβαχτής μέ τόν Γιώργο Καραπαθάκη καί τόν Βασίλη Καρατσώλη χάρισαν από ένα αρνί στήν "χάρη" τους.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου