Σελίδες

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Γυναικών Παλαιοχωρίου Δωριέων Ν. Φθιώτιδας

  
Σύλλογος Γυναικών Παλαιοχωρίου Δωριέων Ν. Φθιώτιδας
Σύλλογος με αξιόλογη πρωτοβουλία, ηλικίας  σχεδόν 15 χρόνων. Κατάφερε να ενώσει και να κρατήσει ζωντανό ένα κομμάτι της ντόπιας κοινωνίας, τις γυναίκες. Χάρις στις πρωτοβουλίες των γυναικών αναβιώνει το έθιμο της φασολάδας κάθε Καθαρή Δευτέρα στο χώρο του δημοτικού σχολείου και η καθιερωμένη πια γιορτή της πίτας τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου που συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα χωριά του Δήμου, προσφέροντας παραδοσιακές πίτες και άλλα τοπικά προϊόντα με μουσική και χορό.
Αξιόλογη είναι επίσης και η συνεισφορά του συλλόγου Γυναικών τα τελευταία χρόνια στον τομέα των εκδρομών που διοργανώνει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. [Διαδίκτυο]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιοχωρίου Δωριέων του Ν. Φθιώτιδας, με αφορμή την περίφημη γιορτή της πίτας, συγκέντρωσε τους κατοίκους αλλά και πάρα πολλούς επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.  Στη συνέχεια και με κύριο πιάτο κάθε είδους παραδοσιακή πίτα αλλά και πολύ κέφι, η γιορτή εξελίχτηκε σε ένα όμορφο γλέντι. Τον ιδιαίτερο χορευτικό τόνο της βραδιάς, έδωσε ένα τμήμα του χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας "Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ."

                                                        Δ. Καλπύρης




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου