Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εκχιονισμός δρόμου Αμφίκλειας - Χ.Κ.Παρνασσού.


Προς τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

 

Υπόψη: Δημάρχου κου Θεόδωρου Ντούρου

Κοιν.    : Δημοτικό Συμβούλιο

 

2 Ιανουαρίου 2013

 

 

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Καλημέρα και καλή χρονιά,

                                                                  Με θλίψη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την αδράνεια του Δήμου μας σχετικά με τον εκχιονισμό του δρόμου που οδηγεί στο Χ.Κ Παρνασσού.

     Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή αδρανεί να δώσει λύση σε θέματα υψίστης τοπικής σημασίας. Ίσως λόγω απειρίας; Ίσως λόγω αδιαφορίας; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό.

      Παρόλο που προ μερικών εβδομάδων διοργανώθηκε στο Δήμο μας διήμερο συνέδριο με θέμα την τουριστική ανάπτυξη, στο οποίο ετέθη και το ζήτημα του εκχιονισμού του δρόμου προς το Χ.Κ Παρνασσού, εκ των πράξεων σας καταδεικνύεται  σαφές ότι μάλλον ήσασταν ωσεί παρών. Πόσο ειρωνικό είναι άραγε να διοργανώνεται συνέδριο τουριστικής ανάπτυξης στον τόπο μας κι εσείς να μην λαμβάνετε τη στοιχειώδη μέριμνα και τα δέοντα μέτρα ούτως ώστε να φανείτε αντάξιος των περιστάσεων;

     Όλες οι ιστοσελίδες που αφορούν τη χιονοδρομία ( snowreport ) είτε τις καιρικές προβλέψεις (meteo.gr) παρουσιάζουν το δρόμο προς το Χ.Κ.Π  ΚΛΕΙΣΤΟ για αυτοκίνητα από Αμφίκλεια.

     Εν έτη 2013…….Και είμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα……Δίχως υπερβολική χιονόπτωση.

     Την στιγμή που οι όμοροι δήμοι καταβάλουν εποικοδομητικές προσπάθειες και επιτυγχάνουν αποτελέσματος, διατηρώντας την πρόσβαση από τον τόπο τους προς το Χ.Κ.Π ανοιχτή, - έστω και με αλυσίδες- εμείς γινόμαστε έρμαιο των διαθέσεων της δημοτικής σας αρχής.

     Έχετε γνώση ότι η Αμφίκλεια αποτελεί χειμερινό προορισμό ή όχι;

     Γνωρίζετε πόσα έσοδα αποφέρει ο χειμερινός τουρισμός στον τόπο μας;

     Γνωρίζετε ότι η στάση σας είναι επιζήμια για όλους τους τοπικούς ελεύθερους επαγγελματίες που «προσδοκούν να δουλέψουν αυτές τις ημέρες», παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες της πόλης μας;

     Γνωρίζετε ότι το Χ.Κ. Παρνασσού αποτελεί πηγή εσόδων για το Δήμο μας;

     Προφανώς και όχι για να αντιμετωπίζετε με τόσο ερασιτεχνισμό και αδιαφορία το ζήτημα του εκχιονισμού του δρόμου προς το χιονοδρομικό Κέντρο.

     Άλλως θα είχατε ήδη παρέμβει, είτε προσωπικά, είτε ως δημοτική Αρχή, δίδοντας λύση στο εν λόγω πρόβλημα.

     Αντ’ αυτού όμως αδρανείτε….Και η αδράνεια είναι συνώνυμο της αδιαφορίας πολλές φορές….Και η αδιαφορία προκαλεί οργή και εκνευρισμό. Εκνευρισμός  που προκαλείται από την στάση σας.

     Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, δώστε λύση. Επιτέλους. Είναι εξωφρενικό και παράλογο σήμερα 02.01.2013 να έχουν εκδοθεί περι τα 4000 εισιτήρια στο Χ.Κ Παρνασσού κι εσείς να διατηρείτε κλειστή την πρόσβαση από το Δήμο μας. Σταματήστε να χρονοτριβείτε. Σταματήστε να έχετε αντιτουριστική συμπεριφορά. Μην διώχνετε τους υποψήφιους επισκέπτες από τον τόπο μας.

     Μην δοκιμάζετε άλλο την αντοχή και την ανοχή  των ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου σας. Τους θέλετε μαζί σας κι όχι απέναντι σας.

     Έστω και τώρα συνειδητοποιήστε ότι είστε Δήμαρχος εκλεγμένος από τους πολίτες του τόπου μας. Δήμαρχος ο οποίος καθήκον του είναι να δίνει λύσεις…..Κι όχι να αδρανεί. Ούτε να δίδει υποσχέσεις δίχως να τις εκπληρώνει.

 

 

 

Καλή Δύναμη σε όλους,

 

 

Στυλιανός Δ. Μερεντίτης

Δικηγόρος L.L.M

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου