Σελίδες

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Καλλικράτης στίς Θερμοπύλες.

Αλλάζει ονομασία ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου;
Το θέμα που κυοφορείται εδώ και πολύ καιρό φαίνεται πως απασχολεί πλέον σοβαρά και την ηγεσία του Δήμου.
Χτες αυτό τέθηκε από αρκετούς συμβούλους της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας να δεχτεί μεν μια προοπτική αλλαγής ονομασίας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το όνομα αυτό θα είναι Δήμος Θερμοπυλών.
Εδώ όμως τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα ,κατά πόσο δηλαδή είναι εφικτό να μετονομασθεί ένας καλλικρατικός Δήμος με την ονομασία δημοτικού διαμερίσματος που ανήκει σε άλλον Δήμο ,εν τω προκειμένω στον Δήμο Λαμιέων;
Όμως αν αυτό θεωρείται σχεδόν αδύνατο ανοίγει όμως το κεφάλαιο πιθανής συνένωσης των δυο Δήμων όπου και πάλι τίθεται ως προαπαιτούμενο να μετονομαστεί ο νέος Δήμος σε Δήμο Θερμοπυλών.
Σε μια τέτοια εξέλιξη ασφαλώς τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας όπου θεωρείται απίθανο να γίνει δεκτή πρόταση μετονομασίας του Δήμου Λαμιέων σε Δήμο Θερμοπυλών!
Το όνομα της Λαμίας έχει ιστορική και όχι μόνο αξία και σημασία και ταυτόχρονα είναι η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Με εξαίρεση την περίπτωση του Δήμου Άμφισσας που μετονομάστηκε σε Δήμο Δελφών με αμφίβολης έως τώρα θετικά αποτελέσματα, δεν είναι γνωστό αν σε άλλο Νομό άλλαξε το όνομα της πρωτεύουσας του.
Το όνομα Δήμος Θερμοπυλών είναι ένα παλαιότερο αίτημα που ως Δήμαρχος Μώλου τότε, ο Βαγγέλης Τετριμίδας είχε αναδείξει, όταν οι Θερμοπύλες ήταν δημοτικό διαμέρισμα του Μώλου. Στη συνέχεια οι Θερμοπύλες εντάχτηκαν στη Λαμία, οπότε το λόγο έχει πλέον ο Δήμος Λαμιέων.
Φυσικά όλα αυτά εντάσσονται στη σφαίρα του ιδεατού αφού για οποιαδήποτε αλλαγή είτε σε επίπεδο ονομασίας είτε σε επίπεδο αλλαγής διοικητικών ορίων απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την δημιουργία του Καλλικράτη Νο 2.
Στη χθεσινή συζήτηση τέθηκε και η μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Καμένων Βούρλων ,πρόταση που δεν βρήκε σύμφωνους δημοτικούς συμβούλους από τον Μώλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά δεν αποκλείσθηκε κατηγορηματικά αν μεταφερθεί η έδρα στο Μώλο όπου υπάρχει κτηριακή υποδομή για τη στέγαση Δημαρχείου, σε αντίθεση με τα Καμένα Βούρλα όπου το Δημαρχείο στεγάζεται σε ένα χώρο μάλλον ακατάλληλο για την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. 
 
Μήπως είπατε κάτι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου