Σελίδες

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι στρεβλώσεις τού Καλλικράτη.

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012



Δημιουργία νέου δήμου σκέφτονται οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Οπουντίων και Μαλεσίνας


Ηλθε τελικά στους Δήμους έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό να απαντήσουν γιά τυχόν προτάσεις-αλλαγές επάνω σε στρεβλώσεις του Καλλικράτη σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΘΕΣΜΙΚΑ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ θέματα, μέχρι 15\9\2012.

Βάση αυτού του εγγράφου έγιναν χθές διαβουλεύσεις στο Μαρτίνο από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Οπουντίων και Μαλεσίνας και αποφάσισαν.

Να ζητήσουν την δημιουργία νέου δήμου σκέφτονται οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Οπουντίων και Μαλεσίνας με βάση τις αποφάσεις της πλειονότητας των πολιτών των πρώην Καποδιστριακών δήμων της περιοχής, Μαρτίνου-Μαλεσίνας


Χαρακτηριστικά στην απόφαση που πάρθηκε από την μάζωξη στο Μαρτίνο αναφέρεται ότι κατά τον σχεδιασμό του "Καλλικράτη" δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαίτερη οικονομική και παραγωγική βάση του κάθε Καποδιστριακού δήμου, η ιδιαίτερη αναπτυξιακή χροιά και ο αναπτυξιακός δυναμισμός και προσανατολισμός, η γεωμορφολογία του, οι αποστάσεις, η υπάρχουσα υποδομή του αλλά και οι ελλείψεις αυτής.

Αντί αυτών δημιουργήθηκαν υπερμεγέθεις, χαοτικοί, αντιπαραγωγικοί, ετερόκλητοι και δυσλειτουργικοί δήμοι.


Ο σχεδιασμός υπαγορεύθηκε από μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες τοπικού χαρακτήρα και δεν λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών.


Η όποια διαβούλευση έγινε, ήταν εξόφθαλμα προσχηματική και δεν αποτέλεσε παράγοντα τελικής απόφασης.


Η αμείλικτη καθημερινότητα, η ταλαιπωρία των δημοτών, η συρρίκνωση ή κατάργηση των πάση φύσεως υπηρεσιών, η διοικητική γραφειοκρατική σύγχυση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, η οικονομική κρίση και η μείωση των πηγών χρηματοδοτήσεων αποτελούν την σημερινή πραγματικότητα.

Με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών προτείνουν την δημιουργία νέου δήμου.



Ο δήμος αυτός, θα είναι ευέλικτος, λειτουργικός, βιώσιμος και με άξονα την Δημοτική Ενότητα Μαρτίνου Μαλεσίνας έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις κοινές αναφορές, οικονομικές – παραγωγικές, πληθυσμιακές, κοινωνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές, αναπτυξιακές δυνατότητες, υποδομές, ιστορικές, χωροταξική και γεωγραφική συνέχεια και ομοιογένεια, μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, αλματωδώς αναπτυσσόμενη ενιαία παραλιακή – τουριστική ζώνη.



Θέτουν τις προτάσεις αυτές υπόψη των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων και όλων των φορέων και πολιτών προκειμένου να διαμορφωθεί η πραγματική βέλτιστη πρόταση και λύση για την περιοχή. Σημειώνουν πως δεν πρέπει να ευνοηθούν τοπικοί ή μικροπολιτικοί ανταγωνισμοί, ούτε η όποια νέα πρόταση θέτει χαρακώματα. Αντίθετα η εύρυθμη λειτουργία, η ορθότητα επιλογών και σχεδιασμών, η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών, η ορθολογική επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, υποδομών και ανάπτυξης θέτουν ορθές βάσεις και ευνοούν την συνεργασία
Πηγή¨  www.lokrisnews.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλλικράτης & Καποδίστριας : Η Μεγάλη Εθνική Προδοσία . Ιδετε "ΕΑΜ Β -Υδροχόος " του Παναγιώτη Τραιανού

    Αθάνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή