Σελίδες

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αγιος Ευστάθιος

Λαμπρή η σημερινή θρησκευτική πανήγυρις του Αγίου Ευσταθίου, στον ομώνυμο ενοριακό ναό της Αμφίκλειας, ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Φθιώτιδας κκ Νικολάου και με την παρουσία των ιερέων της περιοχής. Είχε προηγηθεί το βράδυ της παραμονής, εσπερινός και περιφορά της εικόνας του Αγίου στον συνοικισμό των Κουμπουριανών όπου και η ενορία. Την αρχιερατική λειτουργία ακολούθησαν τα εγκαίνια, από τον σεβασμιότατο, του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ναού με την παρουσία πλήθους κατοίκων, επισκεπτών και επίσημων καλεσμένων. Για την δημιουργία του εξαιρετικού αυτού έργου, αξίζει ιδιαίτερος έπαινος σε όλους όσους συντέλεσαν στην κατασκευή του και με οποιονδήποτε τρόπο.
Δ. Καλπύρης
















Στην εορτή του Αγίου Ευσταθίου συμμετείχαν όλοι οι Εφημέριοι της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αμφικλείας, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Δημήτριος Ζελιαναίος, ο εξ Αθηνών εφημέριος Νέας Σμύρνης π. Αθανάσιος Καλογήρου, και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Δαδίου Μοναχή Νεκταρία, έψαλλε δε χορωδία νέων προς μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση των πιστών. Από πλευράς επισήμων συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Ελάτειας – Τιθορέας κ. Θεόδωρος Ντούρος, οι πρώην Δήμαρχοι των Δήμων Αμφίκλειας και Τιθορέας, ο Στρατιωτικός Διοικητής της Μονάδος του Μοδίου με συνοδεία, και οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων Αμφικλείας με τους μαθητές τους











Στό τέλος τής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το  οφίκιο τού Οικονόμου εις τόν πατέρα Χρίστο Καλλιακούδα ως πνευματική αμοιβή καί αναγνώριση τής προσφοράς του.


Αμφίκλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου